Ana Sayfa > ALMANYA
  
DİL KURSLARI
Lütfen Şehir Seçiniz...


Kimler Başvurabilir?

Başvuru Şartları


Almanya'da Yükseköğrenim veya Dil Kursu İçin Şu Özelliklere Sahip Kişiler Başvuru Yapabilir:

  • Yasal olarak yurtdışına seyahat engeli olmayanlar ve / veya yasal olarak Almanya veya Schengen Vizesi almaya engeli olmayanlar.
  • ÖSS Sonucu ÖSYM tarafından 4 yıllık bir Yüksek Öğrenim Kurumuna yerleştirilmiş olanlar, (AÖF dahil!). (ÖSS sonucu bir Vakıf (Özel) Üniversitesine yerleştirilmekle, bir Devlet Üniversitesine yerleştirilmek arasında bir fark yoktur. Çünkü her ikisine de yerleştirmeyi ÖSYM yapmaktadır).
  • ÖSS sonucu ÖSYM tarafından Kıbrıs, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, ABD, Macaristan, İrlanda, Yeni Zelanda, Azerbaycan, Nahcivan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Litvanya, veya diğer bir ülkedeki bir Üniversiteye yerleştirilenler veya halen bu ülkelerdeki bir Üniversitede öğrenim görenler.
  • Daha önce ÖSS'yi kazanıp kayıt yaptırmamış veya herhangi bir nedenle kaydını dondurmuş olanlar.
  • ÖSS sonucu herhangi bir Üniversiteye yerleştirilemeyenler fakat Ek Kontenjan başvurusu sonucunda bir Üniversiteye yerleştirilenler (Vakıf / Devlet Üniversitesi, yerleştirildiği Bölüm farketmez).
  • Halen herhangi bir Yüksek Öğrenim Kurumunda (Üniversitede) öğrenci olanlar (Vakıf / Devlet Üniversitesi farketmez), Almanya’daki bir Üniversiteye Yatay Geçiş yapmak isteyenler.
  • Meslek Yüksek Okulu (MYO) Mezunu Olanlar.
  • ÖSS sonucu bir Meslek Yüksek Okuluna (MYO) kayıt yaptırma hakkı kazananlar veya Meslek Lisesi Mezunu olup da direkt olarak Meslek Yüksek Okuluna geçiş hakkı olanlar (ÖSS sonucu veya direkt geçişle MYO'ya giden öğrencilerin MYO'ya kayıt yaptırıp öğrenci belgeleri almaları daha avantajlıdır).
  • Açık Öğretim Fakültesinde (AÖF) okuyanlar veya mezun olanlar (AÖF'te kaçıncı sınıfta öğrenci olunduğunun bir önemi yoktur).
  • ÖSS sonucu Açık Öğretim Fakültesini kazananlar (ÖSS sonucu AÖF'ü kazanan öğrencilerin kayıt yaptırıp öğrenci belgesi almaları daha avantajlıdır).
  • Herhangi bir Yüksek Öğrenim Kurumundan (Üniversiteden) mezun olanlar (MYO ve AÖF dahil!).
  • MYO’dan sonra bir Üniversiteye Dikey Geçiş yapıp ‘Lisans’ derecesi almak isteyenler.
  • Yüksek Lisans (Master) yapmak isteyenler, yapanlar veya bitirmiş olanlar.
  • Doktora veya Postdoc yapmak isteyenler.
  • Eğitim, ticari, turistik veya başka herhangi bir amaçla Almanca öğrenmek isteyen herkes.

 

ÖNEMLİ NOT: ÖSYM tarafından ÖSS sonucu 4 yıllık bir Yüksek Öğrenim Kurumuna yerleştirilmiş olanların, Almanya’da yüksek öğrenim yapabilmek için Türkiye’de kazanmış oldukları Üniversiteye kayıt yaptırma zorunlulukları yoktur. "ÖSS Yerleştirme Belgesi" vize almak için yeterlidir.
 

 

Ne Zaman Başvurulmalıdır?

 

Almanya için vize almak 2 - 8 hafta sürdüğü için, başvuruların kurs başlangıç tarihinden en az 4 - 6 hafta öncesinden yapılmasında büyük fayda vardır. Geç başvuru kurs başlangıç tarihini, hatta üniversite başvuru tarihlerini kaçırmaya neden olabilir. Bütün bunları gözönünde bulundurarak ve Alman Konsolosluğunun da ortalama vize verme süresinin 2 – 8 hafta olduğunu hatırlayarak, başvuruların mümkün olduğunca erken yapılması önemle tavsiye edilir!